Spansk avis om United-keeperen: – Et problem mellom stengene

David de Gea, Manchester United, England
FOTO: Reuters/Craig Brough

Morten Haugdahl Lie

14. oktober 2020

Manchester UnitedNations LeaguePremier LeagueSpania

Spanias imponerende rekke på 15 kamper uten tap ble brutt da Ukraina vant 1-0 tirsdag. Etter kampen har David de Gea igjen vært gjenstand for kritikk.

– Det gir ikke mening å alltid skylde på den samme spilleren, sa landslagstrener Luis Enrique etter tapet.

Saken fortsetter under videoen

Den spanske målvakten sto på halvdistanse da Victor Tsygankov klarte å få tåa på en gjennombruddspasning og satte ballen i mål.

de Gea har fått mye kritikk etter vaklende prestasjoner i Manchester United de siste årene. Spanias landslagssjef vil imidlertid ikke legge skylden på keeperen etter tapet mot Ukraina.

– Det er hele lagets ansvar ikke å slippe inn mål. Når vi forsvarer oss, gjør vi det med elleve spillere. Det gir ikke mening å alltid skylde på den samme spilleren. Jeg synes ikke det er rett, og det er urettferdig.

Et keeperproblem

Den spanske avisen Marca er blant dem som ikke sparer på kruttet i sin vurdering av de Gea etter kampen mot Ukraina.

– Manchester United-keeperen var tilskuer frem til en lang pasning i den andre omgangen tok ham ute av posisjon. En sjanse førte til målet for Ukraina. Luis Enrique har et problem mellom stengene, skriver avisen.

Chelseas Kepa Arrizabalaga er andrekeeper på landslaget, og sto i mål i privatlandskampen mot Portugal forrige uke. Han har også måttet tåle en god del kritikk de siste månedene etter flere blemmer i Premier League.