Manchester United-spillerens forfall gir annen Premier League-stjerne muligheten for første gang på landslaget

Ben Sutherland / Wikipedia

Aston Villa-kaptein Jack Grealish er tatt med i den engelske landslagstroppen for første gang. Grealish ble mandag etteruttatt til troppen etter at Marcus Rashford meldte forfall.

Sky Sports melder at også Tottenhams midtbanespiller Harry Winks har meldt forfall. Duoens fravær gjør at England-sjef Gareth Southgate har funnet plass til Grealish i troppen for første gang.

Saken fortsetter under videoen

Den 24 år gamle Aston Villa-kapteinen har hatt en god sesong i Premier League, og var viktig for at Birmingham-laget klarte å unngå nedrykk til Championship.

For tidlig

Rashford forklarte selv via sosiale medier hvorfor han måtte melde forfall til kampene mot Island og Danmark.

– Skuffet. Ønsker aldri å svikte mine lagkamerater, men disse kampene kom bare litt for tidlig for meg. Jeg prøvde mitt beste, men jeg må fokusere på å få en best mulig sesongstart for klubb- og landslag. Lykke til gutter, jeg vil heie på dere hjemmefra, skrev Rashford på Twitter mandag.

I tillegg til Rashford er det to andre spillere som har blitt etterinnkalt til England-troppen. Lørdag ble Wolverhampton-forsvarer Conor Coady og Arsenal-back Ainsley Maitland-Niles tatt med i troppen av Southgate. Verken Coady eller Maitland-Niles har vært i en engelsk landslagstropp tidligere.

England møter Island i Reykjavik på lørdag. Påfølgende tirsdag venter Danmark i København.