Han tar over jobben som landslagssjef etter den tidligere Premier League-manageren

Foto: Вячеслав Евдокимов / Wikipedia

Jørgen Haug

4. april 2020

IrlandLandslagWolverhampton

Mick McCarthy, som tidligere har trent blant annet Sunderland og Wolverhampton i Premier League, er ferdig som sjef for Irlands herrelandslag. Stephen Kenny overtar jobben med umiddelbar virkning.

McCarthys kontrakt gikk opprinnelig ut etter sommerens EM-sluttspill. For et par uker siden ble det derimot bekreftet at EM flyttes til neste sommer. Dermed har Irlands fotballforbund bestemt seg for å gjennomføre det planlagte byttet av landslagssjef allerede nå.

Saken fortsetter under videoen

Stephen Kenny har de siste årene figurert som sjef for Irlands U21-lag. Tidligere har han vært trener i klubber som Bohemians, Shamrock Rovers og Dundalk. Han var blant annet trener for sistnevnte da de ga Rosenborg skikkelig kamp i kvalifisering til Champions League sommeren 2017. Rosenborg trengte ekstraomganger på Lerkendal for å slå den langt mindre meritterte motstanderen.

Midlertidig administrerende direktør i det irske fotballforbundet, Gary Owens, takker begge trenerne for profesjonell håndtering av situasjonen:

– Dette har vært en vanskelig situasjon for forbundet, Stephen og Mick i kjølvannet av den pågående koronapandemien og dens effekt på fotballkalenderen. Vi ønsker å takke begge to for deres profesjonalitet og forståelse i disse uforutsette omstendighetene.

Kvalifisering til EM

En eller annen gang før neste sommer skal Irland møte Slovakia i kvalifisering til EM. Vinneren av oppgjøret møter enten Bosnia-Hercegovina eller Nord-Irland. Vinneren av dette oppgjøret blir å finne i EM-sluttspillet.

– Stephen vil nå begynne planleggingen for kvalifiseringskampen mot Slovakia. Fotballen vil komme tilbake og vi har så mye å se frem til. Både Nations League og kvalifiseringen mot Slovakia venter til høsten, og etter hvert begynner kvalifiseringen til VM. Vi ønsker han lykke til med arbeidet, sier Owens til Sky Sports.

PS! Vi regner Irland som en del av balløya selv om landet ikke er en del av Storbritannia.