FPL runde 2: Suksesskapteinen byttes ut

Håkon Pallin Kjeldsen

18. september 2020

FantasyPremier League

Valget av rundens skuffelse baserer seg på Wolverhamptons sterke historikk mot Manchester City.

Årets første runde av Fantasy Premier League er historie. Det er på tide å se tilbake på runden som gikk, i tillegg til å komme med ferske tips til runden som kommer.

Saken fortsetter under videoen

Forrige runde

Rundens kaptein: Mo Salah. Kan man treffe bedre? Nei. Var man alene om man kapteinet Salah? Nei. At egypteren var et opplagt valg sammen med Pierre-Emerick Aubameyang før runden gjorde det ikke mindre viktig å være med på toget. Jeg spådde mellom 12 og 16 poeng før runden, men Salah overgikk selv det. Tre mål ble det på Liverpools kantspiller, og totalt 20 poeng. Det vil si flest av alle spillerne, og hele 40 poeng for de som satte bindet på toppscoreren!

Rundens skuffelse: James Rodriguez. Her må jeg innrømme at Evertons nysignering overrasket meg positivt. Heldigvis for tipset ble det ingen målpoeng å snakke om for James Rodriguez som endte på tre poeng. Dermed kan vi godskrive colombianeren som rundens skuffelse. Om tipset på midtbanespilleren som årets skuffelse blir en kjempebom gjenstår å se. Jeg er i alle fall ikke like sikker på at James blir en flopp som jeg var for en uke siden.

Rundens overraskelse: Nicolas Pepe. Så nært, men samtidig så fjernt. Med ett fattig poeng er det bare å innse at dette ble en kjempebom poengmessig. Pepe satt på benken til Arsenal mens vingkollega Willian leverte hattrick i målgivende pasninger. Jeg skrev at jeg trodde Pepe hadde gjort høyrevingen til sin, men det var altså hans brasilianske lagkamerat som leverte strålende i hans posisjon. Bom på tipset. Riktig lag, men feil spiller.

Rundens valg

Rundens kaptein: Pierre-Emerick Aubameyang. Mannen de fleste som ikke sto med C-en på Salah sist runde gikk for. Gaboneren ble av meg trukket frem som spilleren jeg trodde ville få flest poeng av alle på de to første rundene. Dersom spådommen skal inntreffe må han levere noe voldsomt lørdag. Mot Fulham ble det én scoring, og denne runden møter Arsenal et West Ham som ikke imponerte særlig da de tapte 0-2 hjemme mot Newcastle forrige helg. Vi kan nok ikke forvente samme poengfangst som Salah leverte sist, men jeg tipper Aubameyang leverer tosifret antall poeng.

Rundens skuffelse: Raheem Sterling. Manchester-lagene sto som kjent over årets første runde, så det er lite grunnlag å bedømme Sterling på. Valget av rundens skuffelse baserer seg på Wolverhamptons sterke historikk mot Manchester City. Sterlings pris er på 11.5m, og da mener jeg det er mer verdi i å hente andre spillere i hans prisklasse. I alle fall til å begynne med.

Rundens overraskelse: Ollie Watkins. Scoret mot Manchester United i treningskamp forrige helg, og scoret mot Burton i midtuken. Nå skal 24-åringen endelig få sin Premier League-debut mot det jeg mener er et vesentlig svakere Sheffield United enn det vi så i fjor. Watkins er eid av 1.5% på spillet, og virker å være Villas fremste trussel foran mål. Prisen på 6.0m skremmer heller ingen.

HUSK FRISTEN KLOKKEN 12:00 OG BLI MED I VÅR FANTASYLIGA.

Ligakode: dkqwns