– Det vil bli spesielt for han

Wayne Rooney
Foto: Action Images / ANDREW COULDRIDGE

Wayne Rooney returnerte i januar til engelsk fotball etter et kort opphold i USA og D.C. United. Nå møter han gamleklubben Manchester United i FA Cupen.

På tirsdag ble det klart at Rooneys nye klubb Derby County skal møte storlaget Manchester United på Pride Park torsdag 5. mars. Rooney bidro med en straffescoring i det 77. minutt i 4-2-seieren mot League 2-klubben Northampton Town. Dette gjorde at laget tok seg videre til femte runde i den prestisjetunge FA-cupen.

Saken fortsetter under videoen

Lang fortid i Manchester United

Det blir helt sikkert et emosjonelt gjensyn for den 34 år gamle angrepsspilleren. Han spilte totalt 13 sammenhengende sesonger for Manchester-klubben fra 2004 til 2017. Etter én sesong tilbake i moderklubben Everton dro Rooney til USA for å spille for D.C. United. Nå er han tilbake i England for Championship-laget Derby County. Rooney har allerede rukket å sette sitt preg på sesongen for de hvite og sorte på nivå to. Etter fem kamper i ligaen har han allerede bidratt med to mål og to målgivende pasninger. Kanskje kan han også bli en viktig brikke dersom Derby skal sjokkere å slå ut United i FA-cupen.

-Det vil bli spesielt

Derby-manager Phillip Cocu sier i et intervju med BBC at det vil bli et spesielt gjensyn for Rooney:

– Han skal spille mot klubben der han hadde en fantastisk karriere, så det blir selvfølgelig spesielt for han. Det blir også en flott kamp for alle oss, og vi vil forsøke å vinne den mot et sterkt United-lag, sier Cocu.

Overkommelig trekning for de store klubbene

Trekningen for femte runde i FA-cupen var jevnt over heldig for de store klubbene i Premier League. Chelsea mot Liverpool på Stamford Bridge utpeker seg som det største oppgjøret. Neste runde ser slik ut:

Chelsea – Liverpool

Derby County – Manchester United

Leicester – Birmingham

Portsmouth – Arsenal

Reading – Sheffield United

Sheffield Wednesday – Manchester City

Tottenham – Norwich

West Bromwich – Newcastle

Kampene skal i utgangspunktet spilles torsdag 5. mars.

Foto: MOLLY DARLINGTON / Action Images