Arteta ble historisk da Arsenal sikret seieren i FA-cupen

Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

Jørgen Haug

2. august 2020

ArsenalFA Cup

Pierre-Emerick Aubameyang satte inn to mål da Chelsea ble slått 2-1 på Wembley i går. Dermed ble både Arsenal og Arteta historisk.

Trofeet er det fjortende i rekken for Arsenal i FA-cupen. Det er flest av samtlige lag siden oppstarten av den prestisjetunge turneringen i 1872. Manchester United har nest flest med sine tolv.

Saken fortsetter under videoen

Manager Mikel Arteta vant FA-cupen som spiller for Arsenal to ganger (2014 og 2015). Med lørdagens seier som manager ble han den første i Arsenals historie som vinner turneringen som både spiller og manager (OptaJoe).

Trofeet er naturligvis det første siden spanjolen tok over rollen som manager i klubben i slutten av desember 2019. Det er en god stund siden en Arsenal-manager vant et trofé i sin første sesong med klubben. Forrige gang var på 80-tallet, da George Graham vant ligacupen i 1987.

– Det største øyeblikket i min karriere

Arteta var en fornøyd mann etter kampslutt på Wembley. Da Sky Sports spurte om det var det største øyeblikket i hans karriere svarte han:

– Jeg tror det. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd etter alle vanskene og alt vi har vært igjennom.

– De seks siste månedene har vært veldig vanskelig for meg personlig etter alt som har skjedd i våre liv. Jeg hadde bare ett mål da jeg kom her, og det var at jeg skulle få spillerne og støtteapparatet til å tro at det var mulig (å vinne trofeer, journ. anm.), sa Arteta etter seieren.

Arsenal-manageren benyttet anledningen til å takke Pep Guardiola.

– Jeg må takke deg, Pep. Han har mye av æren for at jeg er manager i dag, avsluttet Arteta.

Gårsdagens seier betyr at Arsenal kan forberede seg på spill i Europa League neste sesong.