Arsenal-unggutten storspilte da England vant igjen

Isak Brønseth

23. juni 2021

EnglandEuropamesterskapetSkottland

Seieren mot Tsjekkia gjør at England troner øverst i gruppe D. Skottland ble knust av Kroatia, og er ferdige i årets mesterskap.

Det tok bare 12 minutter i tirsdagens oppgjør før Raheem Sterling satte inn 1-0-målet for England. Jack Grealish sto for den målgivende pasningen, og det kom aldri noen flere scoringer.

Arsenals Bukayo Saka ble kåret til banens beste spiller. Angrepsspilleren var aktiv gjennom hele kampen, og herjet til tider med det tsjekkiske forsvaret.

England vant gruppen med syv poeng. Nå vil de møte andreplassen i gruppe F, som spilles ferdig i kveld. Her er Frankrike, Tyskland eller Portugal sannsynlige motstandere i åttendelsfinalen, men Ungarn er også en mulighet.

Men selv om gruppeseier er et faktum, har ikke England blendet noen med sine prestasjoner så langt i EM. De har kun scoret to mål, ett mot Kroatia i åpningskampen og ett mot Tsjekkia. Mot Skottland ble stillingen 0-0. Aldri før har et lag vunnet gruppen sin i EM med så få nettkjenninger.

Skuffelse for Skottland

Skottene er derimot ute av EM. Selv om Celtics Callum McGregor klarte å utligne til 1-1 mot Kroatia like før pause, ble VM-finalistene fra 2018 for sterke.

Nikola Vlašić, Luka Modrić og Ivan Perišić sto for Koratias scoringer, og stillingen ble til slutt 3-1. Skottland fortsetter dermed sin dårlige trend i store mesterskap. På 11 forsøk har de aldri gått videre fra gruppespillet i verken EM eller VM.