Nå skal PL-laget vise hva de er gode for ute i Europa

Foto: REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Nuno Espírito Santo og Wolverhampton møter laget som ligger på sisteplass i La Liga i 16-dels finalen i Europa League. Sjansene for avansement er store for samtlige britiske klubber.

Wolves er igjen i ferd med å gjøre en svært godkjent sesong i Premier League, og befinner seg for øyeblikket på åttendeplass på tabellen. I Europa League sikret de seg plass i 16-dels finalen før jul, med andreplass i gruppe K bak portugisiske Braga. Nå venter tabelljumboen i La Liga. Espanyol kommer på besøk til Molineux torsdag.

Saken fortsetter under videoen

Formsvikt

Nunos mannskap er derimot inne i en ganske dårlig periode. På de siste ni kampene i alle turneringer har kun én av dem endt med seier. Siden de på imponerende vis slo serietoer Manchester City på hjemmebane den 27. desember har det altså ikke vært særlig mye å skryte av. Tre tap, tre uavgjort og én seier er fasit på de siste syv ligakampene. Laget må altså løfte seg, selv om også Espanyol har slitt mye denne sesongen. Etter 24 runder har de sanket kun 19 poeng i den spanske toppdivisjonen denne sesongen, sammenlignet med Wolves sine 36 poeng på 26 serierunder.

– Citys utestengelse påvirker oss ikke

Med Manchester City utestengt fra europeiske turneringer i to år framover, øker dette mulighetene for deltagelse for Wolves også neste sesong. Kaptein Conor Coady er derimot klar på at dette ikke er noen distraksjon for dem:

– Det påvirker oss ikke i det hele tatt. Vi ønsker å avslutte sesongen så bra som mulig uansett. Det er tolv ligakamper igjen, og vi ønsker å forbedre oss hele tiden og se hvor vi havner når det hele er over, sa Coady

De britiske lagene har gode muligheter

I tillegg til Wolves skal også storklubbene Arsenal og Manchester United i aksjon i Europa League samme dag. Arsenal skal ut mot norske Omar Elabdellaouis Olympiakos på bortebane. Solskjærs United skal til Belgia for å spille mot Club Brugge. Samtidig skal Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi sitt Celtic møte FC København i Parken. Rangers tar imot Braga på Ibrox Stadium.

Foto: REUTERS / DYLAN MARTINEZ