Helnorsk trenerduell i Europa Leagues kvartfinale: – En fantastisk prestasjon

Foto: Wikipedia/Football.ua

Jørgen Haug

6. august 2020

Europa LeagueFC KøbenhavnManchester United

Mandag møtes Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær til helnorsk trenerduell når FC København og Manchester United barker sammen i Europa Leagues kvartfinale i Köln.

Ståle Solbakken og de danske drenger tok seg onsdag videre fra dobbelmøtet med den tyrkiske seriemesteren Istanbul Basaksehir. Det tyrkiske laget vant 1-0 i det første oppgjøret i mars, men FCK snudde oppgjøret til 3-1 sammenlagt. Etter kampen var det en svært fornøyd Solbakken som møtte pressen:

Saken fortsetter under videoen

– Jeg er meget glad på spillernes vegne. Det er en historisk prestasjon å være i kvartfinalen i europeisk sammenheng for et nordisk lag, fastslo Solbakken etter triumfen. 

Nordmannen var veldig fornøyd med at laget klarte å vinne kampen kontrollert.

– Jeg er veldig glad for at kampen utviklet seg slik at vi ikke ble satt under press på slutten. Det er en helt fantastisk prestasjon av laget i dag, sa Solbakken.

Nå venter United

I kvartfinalen på mandag venter Ole Gunnar Solskjær og Manchester United for FC København. Engelskmennene hadde gjort det meste av jobben i første oppgjør, da de slo LASK Linz 5-0 borte i mars. I gårsdagens kamp på Old Trafford fikk Solskjær anledningen til å hvile de beste spillerne. Til slutt vant Manchester-laget 2-1 (7-1 sammenlagt) etter scoringer fra Jesse Lingard og Anthony Martial.

Kvartfinalen spilles i Köln – en by Ståle Solbakken kjenner godt etter å ha vært trener der. Manchester United er klare favoritter, men kanskje kan danskene ta nok en skalp. Kampen spilles mandag klokka 21:00.