Formspiller Moi med to nye scoringer før landsmannen måtte forlate banen

Jørgen Haug

29. oktober 2020

CelticEuropa LeagueLilleNorge

Mohamed Elyounoussi scoret to da Celtic spilte 2-2 borte mot franske Lille, mens Ajer måtte forlate banen med skade.

To kjappe scoringer fra Moi etter knappe halvtimen ga Celtic et glimrende utgangspunkt etter den første omgangen på Stade Pierre Mauroy i Lille. Det var for øvrig hans tredje scoring på to kamper i turneringen etter at han scoret også forrige uke mot Milan.

Verre gikk det for lagkamerat og landsmann Kristoffer Ajer. Stopperkjempen måtte forlate banen få minutter etter pause med noe som lignet på en strekkskade. Det er dårlig nytt for Lars Lagerbäck og Norge, som skal møte Israel i treningskamp om tretten dager. Få dager senere venter Nations League-oppgjør borte mot Romania og Østerrike.

Hentet opp ledelsen

Utover omgangen ble vondt til verre for Celtic. Først satte Zeki Celik inn en redusering, og kvarteret før slutt utlignet Jonathan Ikone til 2-2.

Flere mål ble det ikke. Celtic står dermed med ett poeng etter to kamper, mens Lille klatrer opp til fire poeng.

I den andre kampen i gruppa vant AC Milan 3-0 mot Andreas Vindheim og Sparta Praha. Koronasmittede Jens Petter Hauge, som scoret mot nettopp Celtic forrige torsdag, var ikke i troppen til italienerne. AC Milan leder gruppa med full pott etter to kamper, mens Sparta Praha ligger dønn sist med null poeng.