De Gea syndebukk etter 23 straffer: Villarreal vant Europa League på dramatisk vis

David de Gea, Manchester United, England

Morten Haugdahl Lie

27. mai 2021

Europa LeagueManchester UnitedVillarreal

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United måtte se seg slått på straffesparkkonkurranse mot Villarreal.

Det var imidlertid gjestene fra Spania som åpnet sterkest. Like før halvtimen svingte Dani Parejo et frispark inn i Uniteds boks, der dukket Gerard Moreno opp og sendte den gule ubåten i føringen.

Like etter halvtimen kunne man se en mildt sagt rasende Solskjær nede på sidelinjen, nordmannen var ikke fornøyd med det han hadde sett fra sine gutter.

Lagene gikk uansett til pause med 1-0.

Ole Gunnar Solskjær
RASENDE: Solskjær ble observert fly forbannet i første omgang. Foto: Reuters / Phil Noble

Etter 55 minutter kunne imidlertid de røde djevlene juble. Corneren fra Shaw ble headet ut i returrommet hvor Rashfords skudd er innom tre-fire spillere og setter keeper Rulli helt ut av spill. Ballen ender hos Cavani som enkelt kunne score.

Edinson Cavani, PSG, Uruguay
MÅLGARANTIST: Cavani sørget for utligningen i 2. omgang. Foto: Анна Нэсси/Wikipedia

Etter 90 minutter var stillingen fortsatt 1-1, og det var duket for ekstraomganger i Gdansk.

Første ekstraomgang var preget av lavt tempo og stillingskrig, det var tydelig at spillerne begynte å bli slitne. Nærmest scoring kom Alberto Moreno, men fra spiss vinkel dundret den tidligere Liverpool-spilleren ballen skyhøyt over mål.

I andre ekstraomgang kom VAR inn for å sjekke en potensiell hands i Uniteds boks, men noen straffe ble det ikke utdelt.

Ingen av lagene maktet å finne vinnermålet iløpet av ekstraomgangene, dermed skulle det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Etter at 22 straffer ble konvertert til mål, var det De Gea sin tur til å skyte. Spanjolen valgte å legge ballen nede i høyre hjørne, men de lå keeper-kollega Rulli.

Villarreal er Europa League-mestere sesongen 2020/21, dermed vinner manager Unai Emery sitt 4. Europa League-trofé i karrieren.

Unai Emery
EUROPA LEAGUE-EKSPERT: Emery kunne juble etter 23 straffer. REUTERS / EDDIE KEOGH