Selvkritisk Rooney: – Jeg burde scoret flere mål

Wayne Rooney
Foto: Action Images / ANDREW COULDRIDGE

Jørgen Haug

19. april 2020

EnglandManchester United

Wayne Rooney er tidenes mestscorende spiller for både Manchester United og det engelske landslaget. Likevel sier engelskmannen i et intervju med Sunday Times at han burde scoret flere mål.

En oppriktig Rooney mener at han aldri har vært en naturlig målscorer. Han hevder at spillere som Gary Lineker og Ruud van Nistelrooy var det, og at han aldri har sammenlignet seg selv med de.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg er veldig stolt av å være mestscorende for både United og England, men det har vært bedre målscorere enn meg. Jeg ble mestscorende fordi jeg hadde tid til det. Jeg spilte 13 år i United og 15 år på landslaget. Når jeg ser tilbake er det klart at jeg burde scoret flere mål, fastslår Rooney.

Roser Kane

Rekordholderen roser sin arvtager som målscorer for det engelske landslaget. Han hevder Harry Kane er det nærmeste man kommer Ruud van Nistelrooy når det gjelder skarphet foran mål, og nærmest garanterer at 26-åringen vil slå hans egen rekord.

– Jeg tror ikke det er så lenge til Harry Kane tar England-rekorden min. Det vil være et stolt øyeblikk for meg. Jeg er ikke en egoistisk spiller, og det vil være strålende for England om Harry tar rekorden. Bobby Charlton måtte vente 50 år (på at noen tok rekorden) – jeg håper det ikke tar så lang tid for meg, avslutter Rooney.

Les mer fra intervjuet her.