Neville gir seg som landslagssjef neste sommer

Foto: John Boyes / Wikipedia

Isak Brønseth

24. april 2020

England

Phil Neville skulle ledet det engelske kvinnelandslaget under både OL i Tokyo og EM på hjemmebane. Nå er det klart at han gir seg som landslagssjef.

Det engelske fotballforbundet melder dette på sin egen hjemmeside. Neville har vært manager for landslaget siden 2008, og ledet dem til bronsefinale i VM i Frankrike forrige sommer, der de tapte mot Sverige. Etter mesterskapet har de tapt syv av sine siste elleve kamper.

Saken fortsetter under videoen

Skulle vært med til OL og VM

Egentlig skulle 43-åringen fortsatt som manager for landslaget under OL i Tokyo i år og neste EM, som spilles på hjemmebane i England. Men ettersom begge disse turneringene ble utsatt med ett år på grunn av koronaviruset, fratrer Neville nå fra sin stilling. Årsaken er at laget trenger kontinuitet gjennom de kommende mesterskapene

Direktøren for engelsk kvinnefotball, Sue Campbell, hadde følgende å si om avgjørelsen:

– Slik som utviklingen har vært med tanke på kampoppsett og kalenderen, er det i lagets beste interesse at samarbeidet avsluttes med tanke på kontinuitet foran både EM på hjemmebane og neste verdensmesterskap i 2023. Begge partene var enige om dette. Phil kommer til å fortsette som sjef så fort fotballen er tilbake igjen fram til neste sommer.

Neville selv sier han ser fram til å fortsette i jobben i denne perioden.

– Jeg ønsker å komme i gang igjen så fort som mulig. Vi har fantastiske spillere og det er mye arbeid å gjøre slik at vi kan forberede oss best mulig til neste år, sier den tidligere Manchester United-spilleren.