Nå tjener begge de engelske landslagene like mye

Foto: Jbmg40 / Wikipedia

Isak Brønseth

3. september 2020

EnglandLandslag

FA har nå bekreftet at Englands kvinnelandslag og herrelandslag i fotball tjener det samme. Fremdeles har kun fire andre land samme praksis.

Flere britiske medier, blant annet Sky Sports, har meldt om saken. Det brasilianske fotballforbundet offentliggjorde samme beskjed onsdag. Dermed er Australia, New Zealand, Norge, Brasil og England de eneste fem landslagene som betaler kvinnene og herrene like mye i lønn. Meldingen fra FA lyder slik:

Saken fortsetter under videoen

– FA betaler kvinnene akkurat det samme som mennene når de representerer England, både når det gjelder kamper og bonuser. Slik har det vært siden januar 2020.

Det amerikanske kvinnelandslaget, som vant VM i 2019, har lenge vært i konflikt med sitt forbund for å oppnå en slik ordning.

Får ny manager

I midten av august ble det bekreftet at Sarina Wiegman overtar som manager for det engelske kvinnelandslaget etter Phil Neville. Neville vil derimot fortsette å lede laget til kontrakten hans utløper i juli 2021.

Wiegman kommer fra Nederland, og har tidligere ledet det nederlandske kvinnelandslaget. Med dem vant hun EM i 2017, og tapte VM-finalen mot USA i 2019.

Les også:

PL-klubb sikret seg en av Championships beste spillere de siste sesongene