Nordmann går fra Premier League-klubb til Eliteserien

Jørgen Haug

25. mai 2020

EliteserienSouthampton

Kornelius Normann Hansen (19) fra Larvik er klar for Stabæk. Nittenåringen, som de siste tre årene har han gått gradene i Southamptons ungdomsakademi, har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen.

Normann Hansen er en offensiv spiller som kan bekle flere offensive roller. Hovedpersonen selv forteller til VG at han har hatt godt utbytte av oppholdet i Sør-England.

Saken fortsetter under videoen

– De tre årene i Southampton har vært bra, med mye læring og mye bra fotball i bena. Jeg er en offensiv spiller som kan spille i flere posisjoner. Jeg er teknisk og glad i å lage mål – ved å score dem selv, eller være andre- eller tredjemann, sier den Stabæk-klare unggutten til VG.

Gjenforening

Normann Hansen spilte i Fram Larvik før han dro til Southampton-akademiet. I Stabæk blir han gjenforent med tidligere Fram Larvik-trener Petter Belsvik. Belsvik er assistenttrener for Stabæk. Torgeir Bjarmann, sportssjef i Stabæk, er fornøyd med nysigneringen.

– Det er en spiller jeg har sett mye av lenge. Han er en energispiller med fart og ferdigheter – særlig offensivt. Her i Stabæk vil han passe veldig godt inn, sier Bjarmann til VG.

Normann Hansen har den seneste tiden spilt fast på Southamptons U23-lag, uten å få sjansen på førstelaget. Dermed blir dette nittenåringens første virkelige møte med voksenfotball.