Nordmannen stakk av fra landslagssamling. Tok første fly til Premier League-klubb

Foto: Privat

Jørgen Haug

11. juni 2020

EksklusivtNorgeTottenham

EKSKLUSIVT:

I 2008 fikk Dag Alexander Olsen anledning til å vise seg frem for den norske landslagsledelsen i en G19-turnering på La Manga. Det endte med at Olsen stakk av fra samlinga.

I et åpenhjertig intervju med Britiskfotball.com forklarer Olsen hva som skjedde da han stakk av fra sin første landslagssamling med Norge – en G19-turnering for landslag på La Manga.

Saken fortsetter under videoen

– Det var sånn at de færreste i Norge visste hvem jeg var siden jeg dro rett fra 2.divisjon og til utlandet så tidlig. De visste at jeg spilte i Tottenham og ville gjerne se meg på en samling. Nils Johan Semb var med i trenerteamet, og han lovte at jeg skulle få mye spilletid i løpet av turneringen, sier Olsen.

Da tre kamper var unnagjort på La Manga, hadde Olsen bare fått 20 minutter spilletid totalt. Samtidig med landslagssamlingen var det en turnering for klubblag i Amsterdam. Der var Olsens klubb Tottenham med. 

– Jeg var litt irritert over at jeg fikk spille så lite med Norge. Da ringte jeg til Tottenham og sa at jeg bare trente restitusjon uten å få spille kamper. Da svarte de at jeg bare kunne komme til Amsterdam og få spille der istedet. Da valgte jeg å sette meg på flyet uten å si ifra til landslagsledelsen, forteller Olsen. 

Det skulle han kanskje ikke gjort. Etter han dro hørte han aldri noe mer fra landslaget, bortsett fra en kort telefonsamtale med nå avdøde Øystein Gåre.

– Øystein Gåre inviterte meg med på treningssamling med U21-laget én gang, men han gikk dessverre bort kort tid senere. Etter det hørte jeg aldri noe mer fra landslaget, sier Olsen.

I dag tenker Olsen at han ble litt for ung og utålmodig da han stod i situasjonen på La Manga.

– Jeg ble nok litt fort irritert. Jeg får sette det på kontoen for at jeg var ung og uerfaren. Jeg takla situasjonen dårlig, og hørte bare på hva Tottenham hadde å si. Jeg hadde nok ikke gjort det samme igjen, innrømmer Olsen. 

Les mer om Dag Alexander Olsens utrolige karriere:

Nordmannen forbløffet PL-stjernene, før han takket nei til Barcelona. Nå forklarer han hvorfor