Nordmannen sloss med PL-stjerne: – Det som skjedde etterpå var spesielt

Foto: Alexander Zetlitz / Wikipedia

EKSKLUSIVT:

Saken fortsetter under videoen

Til Britiskfotball.com forteller Vidar Riseth om da han havnet i slåsskamp med Craig Bellamy, hans beste fotballminner og han røper hvem hans tøffeste motspiller var.

Den tidligere Celtic-spilleren signerte for 1860 München i 2000, og forteller at han hadde tre gode år der. Riseth minnes også et spesielt møte med PL-profilen Craig Bellamy.

– Vi spilte mot Newcastle i Intertoto cupen i 2001. Bellamy spilte spiss for Newcastle og jeg skulle gjøre mitt ytterste for at han ikke fikk til noe som helst som midtstopper. Vi slengte meldinger til hverandre hele kampen og jeg brukte alle triks i boka for å gjøre han irritert, forteller han.

Det klarte frostingen med bravur. Til slutt smalt det.

– Bellamy slo meg plutselig i magen, han hadde rett og slett fått nok. Jeg plantet albuen i nakken på han som en respons, sier Riseth.

Det som skjedde etter kampen var av det spesielle slaget, ifølge Riseth.

– Jeg husker han kom bort til meg etter kampen. Jeg trodde han skulle slenge med leppa, men han sa at han egentlig likte spillere som meg. Han syntes vi var like på banen og det hele endte med en god tone mellom oss. Det var spesielt, ler Riseth.

– Beste kampen siden AC Milan

Riseth har mange høydepunkt å ta av fra sin fotballkarriere, men to kamper skiller seg ut for trønderen.

– Mine beste minner fra karrieren må være da Rosenborg vant mot Valencia i gruppespillet i Champions League. Det var i 2007, vi hadde vunnet på Mestalla og skulle prøve å gjenta suksessen på hjemmebane. Det klarte vi med stil og jeg mener det er den beste kampen Rosenborg noen gang har spilt siden klubben vant mot AC Milan på San Siro.

Han trekker også fram et velkjent norsk mirakel som et stort øyeblikk.

– VM og kampen mot Brasil i Marseille var svære greier. Jeg fikk mye tillit og spilte hver eneste kamp i mesterskapet, forteller Riseth.

Arsenal-legende ble tøff å håndtere

På spørsmål om hvem den tøffeste motspilleren han noen gang har spilt mot, er frostingen rask med å svare.

– Thierry Henry. Han slet jeg skikkelig med. Han hadde et enormt rykk, overblikk og en kontroll fra en annen verden. Det var nesten umulig å ta fra han ballen, sier Riseth.

Han avslører også at Arsenal var interessert i frostingen like etter returen til Rosenborg, men noen konkrete samtaler ble det aldri.

– Wenger kom bort å hilste på meg etter Champions League-kampen i 2004, det ble med det.

Fikk du med deg denne?

Skulle signere for storklubb i Premier League. Snudde bilen og havnet i annen liga