Barcelona-treneren ringte og ville signere nordmannen. Derfor sa han blankt nei

Dag Alexander Olsen spilte for Fredrikstad Fotballklubb noen år etter han takket nei til Barcelona. Foto: Privat

Da Dag Alexander Olsen (30) skulle signere for Tottenham, fikk han en helt spesiell telefon. Nå forteller han hvorfor han avviste Frank Rijkaard og Barcelonas tilbud.

Den utrolige historien om Dag Alexander Olsen startet på mange måter da han kom fra benken og scoret hattrick på 20 minutter mot Harstad i 2. divisjon – med en agent på tribunen. Etter kampen gikk agenten bort til Olsen og spurte hvor han ville spille fotball.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg trodde han kødda, ikke sant, så jeg ramsa opp alle toppklubbene jeg kom på, ler angrepsspilleren. 

Agenten fortalte at han skulle ringe tilbake om en uke, så Olsen ventet på en telefon.

– Etter en uke hørte jeg ingenting, så jeg tenkte at det sikkert bare var en som kødda med meg. Etter ti dager ringte han og sa at Bayern München ville ha meg. Så kom Tottenham inn i bildet, og deretter Barcelona. Det var helt uvirkelig, sier Olsen. 

Ble ringt opp av Rijkaard

Olsen bestemte seg for at Tottenham var klubben han skulle gå til. Det var de som viste størst interesse og der han følte at han hadde størst sjanse til å spille seg inn på førstelaget. Før han rakk å signere fikk han en helt spesiell telefon fra daværende hovedtrener i Barcelona, Frank Rijkaard.

Rijkaard hadde en fantastisk spillerkarriere med suksess for blant annet Ajax, AC Milan og det nederlandske landslaget. Etter endt spillerkarriere tok han fatt på rollen som trener. Hans første trenerjobb var som landslagssjef for Nederland. Der ledet han sitt eget land til semifinalen i EM 2000 på hjemmebane før han trakk seg fra jobben. I 2003 ble han hovedtrener i Barcelona.

Tre år senere ville han altså ha en nordmann til den regjerende Champions League-mesteren. Dag Alexander Olsen valgte å avslå tilbudet.

– Barcelona var det beste laget i verden på det tidspunktet, og det er et fryktelig trangt nåløye. Jeg anså mine sjanser som bedre i Tottenham, og valgte derfor å signere for de istedet. 

I etterpåklokskapen skulle nok Olsen ønsket at han tok sjansen og signerte for den spanske gigantklubben. 

– Sett i ettertid skulle jeg ønske jeg sa ja. Det hadde vært helt sykt å være i den klubben, innrømmer Olsen.

Rijkaard var hovedtrener i Barcelona i seks sesonger. Sommeren 2008 ble han avløst av Pep Guardiola, og Barcelona gikk inn i sin mest suksessrike periode gjennom historien.

Les mer om Dag Alexander Olsens utrolige karriere:

Nordmannen forbløffet PL-stjernene, før han takket nei til Barcelona. Nå forklarer han hvorfor

Nordmannen stakk av fra landslagssamling. Tok første fly til Premier League-klubb