Sjekk stjernespissens drømmelag

Foto: Rayand / Wikipedia

Jørgen Haug

20. mars 2020

Atletico MadridChelsea

I dag fyller Fernando Torres 36 år. I den anledning har spanjolen presentert sitt drømmelag i regi av LFCTV. Drømmelaget består av medspillere fra hans innholdsrike karriere på klubb- og landslag.

Med på laget er tre midtbanespillere fra tiden i Liverpool: Javier Mascherano, Xabi Alonso og Steven Gerrard. Torres begrunner valget med at de har komplementære ferdigheter:

Saken fortsetter under videoen

– Mascherano var hardtarbeidende og god med ballen – en spiller alle lag trenger. Ved hans side setter vi Xabi Alonso. De er perfekte partnere, med Alonsos spilleforståelse og ro med ballen, konstaterer Torres.

Hyller Gerrard

Den tidligere stjernespissen er full av lovord om Steven Gerrard. Torres beskriver den tidligere Liverpool-kapteinen som den beste spilleren han noensinne har spilt med.

– I en framskutt midtbanerolle setter jeg Steven Gerrard. Han er mitt største forbilde som fotballspiller, og den beste jeg har spilt med. Han var en nøkkelspiller for meg i Liverpool-tiden, fordi han utfylte mine ferdigheter til det fulle. Han blir kaptein på laget.

Chelsea representert

El Niño har funnet plass til én spiller fra tiden i Chelsea. John Terry utgjør en solid trebackslinje sammen med Carles Puyol og Diego Godín.

– De tre kan forsvare seg alene med sine defensive kvaliteter. I tillegg har Terry og Puyol gode kvaliteter med ballen, fastslår Torres.

Landslagsspillere

Den spanske stjernespissen har valgt å ta med seg flere spillere fra landslaget. Torres utgjorde en del av det fantastiske spanske landslaget som vant tre internasjonale turneringer på rad mellom 2008 og 2012.

Både Xavi og Andrés Iniesta er med på laget. Duoen roses opp i skyene av Torres, som mener at de to Barcelona-legendene er blant de beste spanske spillerne gjennom tidene. I tillegg har Torres valgt å ta med seg spissmakkeren fra landslagstiden, David Villa.

Laget er satt opp i en slags 3-5-2-formasjon, selv om Torres sier at han ikke er så opptatt av formasjoner.

Her er laget:

Jan Oblak – Carles Puyol, John Terry, Diego Godin – Javier Macherano, Xabi Alonso, Xavi, Steven Gerrard, Andrés Iniesta – David Villa, Fernando Torres.