Tolv mål på elleve kamper: Sjekk den tidligere Premier League-spissens forvandling

Ewood Park. Foto: Ronnie Macdonald / Wikipedia

Isak Brønseth

24. november 2020

BlackburnChampionshipNewcastle

Adam Armstrong ble ikke satset på og forlot Newcastle United for to år siden. Nå herjer han i Championship.

Armstrong spilte totalt 21 kamper for sin moderklubb Newcastle United mellom 2013 og 2018, men scoret ikke et eneste mål. I løpet av denne perioden ble han lånt ut til Coventry City, Barnsley, Bolton Wanderers og Blackburn Rovers. Etter en god første sesong for Blackburn i League One ble han hentet dit permanent i 2018.

Saken fortsetter under videoen

Da hadde han scoret ni ligamål og bidratt til at klubben rykket opp til Championship. Den neste sesongen var han derimot ikke like imponerende, og scoret kun fem mål på 44 kamper på Englands nest øverste nivå. 2019/20-sesongen ble noe bedre, og Armstrong satte han inn 16 mål på 46 kamper.

Toppscorer

Denne sesongen har derimot så langt vært mye bedre for 23-åringen. Tirsdag kveld scoret Armstrong sitt tolvte mål i Championship på elleve kamper. Han satte et straffespark i mål like før pause, og sørget for 1-0-ledelse på bortebane mot Preston North End. Blackburn vant til slutt kampen 3-0, og Armstrong er toppscorer i Championship.

Rett bak seg har han likevel Brentfords Ivan Toney, som også scoret mot Barnsley tirsdag. Brentford befinner seg på åttendeplass på tabellen, mens Blackburn er nummer ti.