Spillere og trenere i Leeds United vil utsette sin egen lønn

Marcelo Bielsa, Leeds United, England
FOTO: REUTERS/Eddie Keogh

Isak Brønseth

26. mars 2020

ChampionshipLeeds

Spillere og trenere i Leeds United har meldt seg frivillig til å utsette sine egne lønnsinntekter for å beskytte klubben gjennom koronakrisen.

Dette skriver klubben selv på deres egen hjemmeside. I meldingen står det:

Saken fortsetter under videoen

– Leeds United bekrefter at klubbens spillere, trenere og toppledelse har sagt seg villig til å utsette sine lønninger i overskuelig fremtid. Spredningen av COVID-19 har gjort at Storbritannia og mange andre land verden rundt befinner seg i en ‘lockdown’, og selv om det er planer om å fullføre sesongen er det ikke noen konkret plan om en eksakt dato for fortsettelsen. Mangelen på kamper og avlyste arrangementer vil koste klubben flere millioner pund hver måned.

På topp i Championship

Leeds gikk inn i koronakrisen som serieledere i Championship, ett poeng foran West Bromwich Albion. Det gjenstår kun ni kamper i ligaen. Deres forrige kamp endte med 2-0-seier mot Huddersfield Town på Elland Road 7. mars. Nå er det stor usikkerhet rundt hvordan situasjonen skal løses. På hjemmesiden står det også en kollektiv melding fra spillerne. Den lyder slik:

– Leeds United er en familie, en kultur som er skapt av alle i klubben. Fra spillere til ledere, støtteapparatet og supporterne på tribunen. Vi går mot usikre tider og derfor er det viktig at vi alle jobber sammen for å finne en måte klubben kan komme gjennom denne perioden på og ende sesongen slik vi alle håper. I mellomtiden må vi jobbe med å lytte til myndighetenes og helsetjenestenes råd for å bekjempe dette viruset.