Profilens første mål noensinne i Championship: Nå kan klubben holde seg på mirakuløst vis

Morten Haugdahl Lie

22. april 2021

ChampionshipWycombe Wanderers

Adebayo Akinfenwa ble matchvinner på overtid med sitt første mål i Championship da Wycombe vant 2-1 mot Bristol City onsdag.

Nedrykkstruede Wycombe så lenge ut til å ha en fot i League One etter at Bristol Citys Tyreeq Bakinson sendte bortelaget i føringen før halvtimen.

Wycombes Uche Ikpeazu stanget inn utligningen etter 65 minutter før hjemmelaget fikk et straffespark tre minutter på overtid.

Akinfenwa, som ikke hadde scoret på det nest høyeste nivået i engelsk fotball, var sikker fra krittmerket og ble matchvinner.

Se jubelscenene etter seieren her:

Dermed har Wycombe fortsatt en sjanse til å overleve i Championship. Klubben ligger seks poeng bak Derby County på sikker grunn.

– Jeg tror folk kan se den oppadgående formen her nå, og uansett hva som skjer, er jeg veldig spent på fremtiden til denne fotballklubben, sa Wycombe-sjef Gareth Ainsworth etter kampen.

Wycombe har slitt nesten hele sesongen, men med bare ett tap på de siste seks kampene kan klubben overleve på mirakuløst vis.

– Fremtiden for øyeblikket er lørdag mot Cardiff. Hvis vi kan få tre poeng der, wow, det kan stresse noen av lagene rundt oss, sa Ainsworth.

Det hjelper også for Wycombe at Rotherham tapte sin kamp mot Middlesbrough. Det skiller dermed to poeng mellom klubbene.