På stø kurs mot opprykk

Marcelo Bielsa, Leeds United, England
FOTO: REUTERS/Eddie Keogh

Jørgen Haug

8. mars 2020

ChampionshipLeeds

Etter en svak periode har Leeds nå vunnet fem strake kamper i Championship. Gårsdagens 2-0-seier mot Huddersfield førte Marcelo Bielsas menn opp på tabelltopp.

Ni kamper gjenstår av sesongen. Leeds står med 71 poeng, og er poenget foran tabelltoer West Bromwich. Det er syv poeng ned til Fulham og Stefan Johansen på tredjeplass. De to øverste rykker direkte opp til Premier League, mens de fire neste på tabellen må ut i omspill for å sikre den siste opprykksplassen.

Saken fortsetter under videoen

Solid defensivt

Leeds står ikke bare med fem strake seirer – de står også med fem strake kamper uten baklengsmål.

– Vi forsvarte oss meget godt. Vi lot ikke motstanderen komme til noen store sjanser, bortsett fra en i førsteomgangen. Vi burde kanskje scoret ett mål til, men laget gjorde det bra i angrep også, sa en fornøyd Marcelo Bielsa på pressekonferansen etter kampen.

Nå ser Marcelo Bielsa frem mot en spennende avslutning på sesongen. Han tar på ingen måte opprykket på forskudd:

– Vi har 27 poeng igjen. Vi vet ikke hvor mange poeng vi trenger, men nå har vi ni kamper å ta de nødvendige poengene på. Slutten av sesongen er selvfølgelig en nervøs periode, men det gjelder alle de andre lagene også, poengterte Leeds-sjefen.

Neste helg venter Cardiff på bortebane for Leeds. Fulham skal ut i en tøff kamp mot fjerdeplasserte Brentford. Noen dager senere kommer Fulham på besøk til Elland Road. Da kan Leeds skaffe seg en skikkelig luke på toppen av tabellen.

FOTO: REUTERS/Eddie Keogh