Leeds-keeper ble utestengt i åtte kamper etter rasisme

Marcelo Bielsa, Leeds United, England
FOTO: REUTERS/Eddie Keogh

Morten Haugdahl Lie

29. februar 2020

ChampionshipCharlton AthleticLeeds

Hendelsen fant sted i kampen mot Charlton Athletic i september da Kiko Casilla var involvert i en krangel med Charlton-spiss Jonathan Leko.

Leeds United-målvakt Kiko Casilla har fått åtte kampers utestengelse av FA etter beskyldninger om diskriminerende og rasistisk språk ovenfor Jonathan Leko.

Saken fortsetter under videoen

Engelsk fotballs styrende organ har etterforsket den spanske keeperen etter hendelsen som skjedde i Charltons 1-0-seier over Leeds.

Karantene, bot og kurs

FA har nå bekreftet at siktelsen mot ham er bevist.

– Kiko Casilla har blitt suspendert i åtte kamper med øyeblikkelig virkning, bøtelagt 60 000 pund og må delta på et utdanningskurs etter at brudd på FA regel E3 (2), ble funnet bevist av en uavhengig forskriftskommisjon, erklærte FA i en uttalelse.

Charlton ga selv ut en uttalelse umiddelbart etter oppgjøret mot Leeds.

– Charlton Athletic kan bekrefte at en påstand om rasemishandling ble rettet mot Jonathan Leko. Dette ble utført av en av motstanderens spillere under kampen mot Leeds og det er rapportert til dommer John Brooks.

Kalte inn leppeleser og tolk

FA kalte inn leppelesere og spanske tolker i et forsøk på å samle så mye bevis som mulig. De snakket også med både Casilla og Leko.

Leeds har også gitt en uttalelse om episoden.

– Vi vil gjøre det klart at vi ikke tåler noen form for diskriminering i fotballklubben vår, og vi er ledende i kampen mot diskriminering i vårt brede samfunn.

Casilla er nå suspendert frem til hjemmekampen mot Barnsley 18. april.

FOTO: REUTERS/Eddie Keogh