Fortsatt vidåpent om den andre opprykksplassen i Championship

Jørgen Haug

18. juli 2020

BrentfordChampionshipFulhamWest Bromwich

Fredag tapte andreplasserte West Bromwich. I dag tapte tredjeplasserte Brentford, mens Stefan Johansen og Fulham vant. Dermed kan tre lag rykke opp til Premier League foran onsdagens 46. og siste runde i Championship.

Brentford har levert forrykende etter koronapausen. Med seier i samtlige syv kamper etter pausen, hadde en gylden mulighet til å ta et langt skritt mot sin første Premier League-deltakelse med seier over Stoke lørdag. Det gikk ikke.

Stokes Lee Gregory scoret kampens eneste mål etter 38 minutter og sørget for at Stoke blir å finne i Championship også neste sesong. Brentford er dermed igjen avhengig av at West Bromwich snubler i siste runde.

Johansen fra start for Fulham

Stefan Johansen spilte nesten hele kampen for Fulham da de slo Sheffield Wednesday lørdag. En underholdende kamp endte hele 5-3 til Scott Parkers menn. Aleksandar Mitrovic noterte seg for to scoringer, og er dermed toppscorer i ligaen med 26 mål.

West Brom i førersetet

Før siste runde har West Bromwich (82 poeng) fordelen. De kommer til å rykke opp med seier i siste kamp. «The Baggies» står imidlertid med tre strake kamper uten seier, og er trolig nødt til å snu den trenden om opprykket skal bli et faktum. West Brom møter QPR på hjemmebane i siste kamp. QPR ligger trygt plassert midt på tabellen, og kan verken rykke opp eller ned.

Brentford (81 poeng) ligger poenget bak. De møter bunnlaget Barnsley på hjemmebane i siste kamp. Barnsley møter Nottingham Forest i morgen, og er nødt til å vinne for å ha muligheten til å berge plassen foran siste runde.

Fulham (80 poeng) er nødt til å få hjelp av både QPR og Barnsley for å rykke opp. Samtidig må de slå Wigan på bortebane. Wigan er også nødt til å vinne siste kamp for å berge plassen, ettersom de er ilagt 12 poengs trekk på grunn av økonomiske problemer.

Alle kampene i siste runde spilles førstkommende onsdag klokka 20:30.