Den historierike klubben fortsetter å overraske i Championship

Foto: Preston Digital Archive / Wikipedia

Isak Brønseth

25. februar 2020

ChampionshipPremier LeaguePreston North End

Preston North End er en av de eldste klubbene i verden. For øyeblikket befinner de seg på 6. plass i Championship, og kan ende med å spille kvalifisering til Premier League.

På lørdag ble Hull City slått 2-1 på Deepdale Stadium foran 12 342 tilskuere. Preston er det laget som har fått tildelt flest straffespark i Championship denne sesongen. Da 35 år gamle Paul Gallagher satte inn 1-1-målet fra krittmerket etter 67 minutter var dette det tiende straffesparket deres så langt.

Saken fortsetter under videoen

En klubb rik på historie

Preston North End ble stiftet så tidlig som i 1880. I 1889 vant de det som da het engelske Football League første gang det ble arrangert. Også året etter ble de seriemestre, og kjempet regelmessig i toppen av engelsk fotball på slutten av 1800-tallet og starten på 1900-tallet. I nyere tid har de derimot slitt i lavere divisjoner med lite penger å rutte med. David Moyes ledet i 2000 klubben til opprykk fra League 2, og sesongen etter havnet de på en svært sterk fjerdeplass. Istedenfor bar det igjen ned ett nivå noen år senere. I 2015 rykket klubben opp fra League 1 til Championship, og etter noen år midt på tabellen er de nå oppe blant de seks beste. I kveld møter de serieleder West Bromwich Albion på The Hawthorns. Kampen spilles klokken 21:00 norsk tid.

Foto: Preston Digital Archive / Wikipedia