Championship-klubben i krise: Spillerne mottar ikke full lønn

Foto: Daniel Bagshaw/Wikipedia

Isak Brønseth

17. desember 2020

ChampionshipSheffield Wednesday

Sheffield Wednesday befinner seg for tiden i en vanskelig situasjon. I tillegg til at de sliter sportslig, mangler også pengene i klubbkassa.

For november måned mottok spillerne i Sheffield Wednesday bare en prosentandel av de egentlig skal få i lønn. Dette melder BBC torsdag.

Saken fortsetter under videoen

Onsdag var spillerne i møte med klubbens ledere. Spillerforeningen (Professional Footballers’ Association) er også på banen for å komme med råd.

En vanskelig periode

Sheffield Wednesday er også inne i en svært vanskelig tid rent sportslig. Etter 19 serierunder befinner de seg helt nederst på tabellen i Championship, med ni poeng. De har heller ikke vunnet på ti kamper etter at de slo Bournemouth 1-0 i starten av november.

13. november tok Tony Pulis over som manager i klubben etter at Garry Monk fikk sparken, men resultatene lar vente på seg. Tirsdag kveld tapte de også 2-0 i bunnoppgjøret mot Nottingham Forest.

Allerede trukket fra poeng

Forrige måned ble klubben trukket seks poeng i Championship. Denne straffen var også redusert, da de opprinnelig skulle fratas hele 12 poeng. Dette fordi de hadde brutt regler om pengebruk.

Nå kan situasjonen gå fra vondt til verre. Det spekuleres i om EFL vil pålegge klubben handelsnekt, noe som vil gjøre at klubben ikke kan signere spillere under overgangsvinduet i januar.