UEFA utsetter finalene i Champions League og Eruopa League

Kevin de Bruyne
Foto: Brad Tutterow/Wikipedia

Isak Brønseth

24. mars 2020

Champions LeagueEuropa League

I går ble det kjent at UEFA utsetter finalene i både Champions League og Europa League på ubestemt tid på grunn av koronaviruset.

UEFA-president Aleksander Ceferin skal sammen med en utvalgt gruppe vurdere mulige nye datoer for disse kampene. Finalen i Champions League skulle egentlig spilles 30. mai i Istanbul. Finalen i Europa League var satt til å spilles 27. mai i Gdansk. Champions League-finalen for kvinner er også utsatt. Den skulle i utgangspunktet spilles 24. mai i Wien.

Saken fortsetter under videoen

Sesongen satt på vent

To britiske lag er fremdeles med i Champions League denne sesongen. Chelsea ligger under med 0-3 fra hjemmekampen mot Bayern München i første utslagrunde. Returoppgjøret på Allianz Arena skulle egentlig spilles onsdag forrige uke. Manchester City har et langt bedre utgangspunkt med 2-1-seier på bortebane mot Real Madrid i første kamp. Hjemmekampen på Etihad Stadium var satt til 17. mars, men måtte også utsettes. Tottenham og Liverpool er begge ute av turneringen.

I Europa League er skotske Rangers fremdeles med etter 1-3-tap mot Leverkusen på hjemmebane i første kamp. Wolverhampton har et solid borteresultat mot greske Olympiakos med 1-1 før returkampen. Ole Gunnar Solskjærs Manchester United knuste østerrikske LASK Linz 5-0 på bortebane. Når vi får se fortsettelsen i disse turneringene er for øyeblikket høyst usikkert.