Slik kan Manchester United sikre seg spill i Champions League

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Britisk avis hevder i en såkalt eksklusiv sak at Manchester United og Arsenal kan sikre seg spill i Champions League neste sesong.

Det skriver The Sun. Martin Lipton står bak denne saken.

Saken fortsetter under videoen

Det er hektisk møtevirksomhet i fotballverdenen om dagen. Det gjelder også i UEFA. Under et møte denne uka dukket det opp en idé, som britiske The Sun omtaler i en såkalt eksklusiv sak.

Det ble nemlig lansert en idé om at UEFA-koeffisienten skal avgjøre hvilke lag som får delta i henholdsvis Champions League og Europa League.

For øyeblikket vil det si at Manchester City (112 poeng), Liverpool (99 poeng), Manchester United (92 poeng) og Arsenal (91 poeng) spiller i Champions League neste sesong. Tottenham (85 poeng), Chelsea (83 poeng) og Leicester (22 poeng) vil havne i Europa League.

Det skal imidlertid påpekes at City i utgangspunktet er utestengt fra Champions League-spill. Den saken er oppe til vurdering i CAS. Hvis City ikke får lov til å spille i Champions League, vil Tottenham få plassen. Dette hvis UEFA-koeffisienten ligger til grunn for deltakelsen.

Denne ideen virker imidlertid å være noe usannsynlig. Avisen spekulerer i at mange klubber vil gå den rettslige veien om UEFA-koeffisienten skal bestemme hvem som får spille i CL og EL.