Skjebneuke for storklubben: Kan gå glipp av flere milliarder kroner

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS

Morten Haugdahl Lie

8. juni 2020

Champions LeagueManchester City

I februar forbød UEFA, City fra spill i Europa de neste to sesongene, klubben fikk også en bot på 30 millioner euro for alvorlige brudd på FFP-reglene.

Manchester City forbereder seg på en av de største ukene i klubbens historie. Klubben anker mot et to års forbud fra europeisk konkurranse som starter ved Court of Arbitration for Sport på mandag.

Saken fortsetter under videoen

Det skriver engelske Sky Sports.

City risikerer å gå glipp av ca 200 millioner euro dersom klubben ikke får spille Champions League. Nå må de overbevise tre dommere i en tre dager lang videokonferanse om at de ikke har brutt UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP).

City skal ha hyret de to høyprofilerte advokatene David Pannick og Paul Harris til å representere klubben.

Klubbens eiere i hardt vær

UEFA åpnet en etterforskning av City etter publiseringen av dokumenter på nettstedet Football Leaks og Der Spiegel i november 2018.

Det tyske magasinet sa at klubbens eiere hadde forsøkt å komme seg rundt FFP-regler ved å legge penger i klubben forkledd som sponsorinntekt. Et dokument viser at Etihad Airways bare betalte 8 millioner pund av en sponsoravtale på 67 millioner pund.

Hvis Citys forbud blir endelig bekreftet av CAS, vil laget som havner på femteplass i Premier League denne sesongen, kvalifisere seg til Champions League. I skrivende stund ligger byrival Manchester United på femteplass.

Avgjørelsen om spill i Europa for City, forventes å være klar før Champions League starter på nytt i august.

 

Fikk du med deg denne?

CAS forklarer: Dette betyr anken for Manchester City i Europa