Sjekk denne fryktelige Mourinho-statistikken

José Mourinho
Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Ydmykelsen på bortebane mot RB Leipzig i Champions League tirsdag kveld forverret Mourinhos Europa-statistikk ytterligere.

Siden 2014 har portugiseren vært manager for tre forskjellige engelske storlag. En fellesnevner for perioden er mangel på suksess i Champions League. Tirsdag ble Tottenham overkjørt på bortebane mot tyske RB Leipzig, og tapte kampen med hele 3-0.

Saken fortsetter under videoen

Forverret horribel statistikk

Siden april 2014 har ikke Mourinho vært med på å vinne en eneste kamp i sluttspillet i Europas gjeveste klubbturnering. Forrige seier kom som Chelsea-manager mot PSG i kvartfinalen i mars samme år. I semifinalen ble det tap sammenlagt 3-1 mot Atlético Madrid. På hans siste åtte forsøk i sluttspillet i Champions League har det nå ikke blitt seier, hverken i enkeltkamp eller sammenlagt. Det eneste lyspunktet i europeisk sammenheng de siste årene er Europa League-triumfen med Manchester United i 2017. Året etter ble det exit i åttendedelsfinalen mot Sevilla.

Tottenham er også uten seier på de seks siste kampene i alle turneringer. Dette er det lengste Mourinho har gått uten seier noen gang i sin karriere som manager.

– Jeg var positiv før kampen. Det må jeg alltid være, hvis ikke kunne vi like godt blitt hjemme. Men vi er inne i en vanskelig periode, og vi spilte mot et veldig godt lag i kveld, sa han i et intervju med BT Sport etter kampen på tirsdag.

Foto: Reuters / JOHN SIBLEY