PL-klubben raser etter oppsiktsvekkende uttalelser fra Porto

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

3. desember 2020

Champions LeagueManchester CityPorto

Manchester City er rasende over en pressemelding som ble sendt ut av Porto etter tirsdagens Champions League-kamp.

Det skriver flere britiske medier, deriblant BBC og The Guardian.

Saken fortsetter under videoen

Etter 0-0-kampen mellom de to klubbene tirsdag sa Porto-trener Sergio Conceicao at hvis han hadde hatt et like stort budsjett som Guardiola får i City, men likevel ikke klarer å vinne, ville han vært trist. Uttalelsen kommer i kjølvannet av Guardiolas kommentar om at Conceicao brukte en negativ taktikk i kampene deres.

Etter det omvendte oppgjøret i oktober beskyldte Porto-sjefen Guardiola og hans stab for å påvirke dommerne, noe Guardiola avviste.

De to managerne kranglet på sidelinjen under kampen i Porto tirsdag, skriver BBC. Det var bare starten på feiden mellom de to klubbene.

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
FULL FYR I TELTET: Conceicao og Pep Guardiola var ikke venner under kampen tirsdag. Foto: REUTERS / DARREN STAPLES

City-stjerner får høre det

I en offisiell pressemelding fra Porto, som ble publisert etter kampen, får Citys Bernardo Silva og Fernandinho, i tillegg til Pep Guardiola, huden full.

Porto omtaler blant annet Bernardo Silva som en motstander som er kjent internasjonalt for å ha blitt dømt for rasisme, skriver The Guardian.

Silva ble utestengt i fjor, i én kamp, etter å ha tvitret et bilde av City-lagkameraten Benjamin Mendy ved siden av den kontroversielle logoen til det spanske konfekt-merket Conguitos.

Når det gjelder Fernandinho, skriver Porto: – Til tross for at han er 35 år, er han et tydelig eksempel på at penger teller mye, men det kjøper ikke klasse.

LANDSMANNEN FÅR HØRE DET: Bernardo Silva blir stemplet som rasist av Porto. Foto: Wikipedia

– Like overraskende som skuffende

En talsperson fra Manchester City har gitt tilsvar.

– Dette er ikke første gang Porto reagerer dårlig under omstendigheter som dette. Ved denne anledningen er det dårlig målrettet kritikk av noen av spillerne våre og vår manager, som vi helt avviser. Den siste gangen vi møtte dem, i 2012, var det klubbens nektelse av deres fans klare rasistiske oppførsel som de ble etterforsket og bøtelagt for. I denne sammenheng er det siste utbruddet nesten like overraskende som det er skuffende.

Hendelsen det refereres til, kom på Estádio do Dragão i februar 2012, da City-spissen Mario Balotelli ble utsatt for rasisme av Porto-fansen.

Tidligere City-spiller Joleon Lescott spilte det nevnte oppgjøret i 2012. Han skriver på Twitter at pressemeldingen fra Porto var en rar lesning.

Det gjenstår å se om Portos nyhetsbrev får noen form for følger.