Frank Lampard, Chelsea, England

Isak Brønseth

26. februar 2020

Bayern MunchenChampions LeagueChelseaPremier League

Chelsea hadde nok i det minste et mål om å utfordre Bayern München på Stamford Bridge tirsdag kveld. Det hele endte med stortap og en ny flau notering.

Tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry scoret to mål og Robert Lewandowski ett da sluttresultatet ble hele 0-3 i London. Alle målene kom i andre omgang. I tillegg ble Marcos Alonso utvist etter 83 minutter, da dommerteamet tok i bruk VAR og endret gult til rødt kort etter en situasjon med Lewandowski. Dette er det største hjemmetapet som noen gang er påført Chelsea i europeisk sammenheng.

Tyskernes dominans på balløya

Bayern München styrket på sin side en svært imponerende statistikk i Europa-spill. Gårsdagens storseier gjør at de nå har vunnet med tre må eller mer på bortebane mot fire forskjellige engelske klubber i Champions League. Siden 2013 har Arsenal (to ganger), Manchester City, Tottenham, og nå også Chelsea blitt ydmyket på sin egen hjemmebane av den tyske giganten.

-En realitetssjekk for oss

Med Alonso ute med karantene og 0-3 i sekken står Lampards gutter ovenfor en svært vanskelig oppgave når de gjester Allianz Arena for returoppgjøret som spilles onsdag 18. mars. Etter kampen hadde Lampard følgende å si i et intervju med BT Sport:

– Noen ganger må man være brutalt ærlig om ting. Vi kunne definitivt gjort en bedre jobb i dag. Vi spilte mot et lag med toppspillere som presterer hver eneste sesong i Bundesliga og i Champions League. Likevel er jeg veldig skuffet over prestasjonen. Dette var en ordentlig realitetssjekk for oss.