Liverpool vil ikke motta penger dersom Bayern vinner Champions League

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Isak Brønseth

23. august 2020

BarcelonaChampions LeagueLiverpool

Tidligere denne uken ble det meldt at Liverpool ville motta et beløp på 4,5 millioner pund fra Barcelona dersom Coutinho vinner Champions League.

Det skal ifølge Liverpool Echo ikke være sant. Liverpool får fem millioner euro for hver 15. kamp brasilianeren spiller for Barcelona. Så langt har dette resultert i 25 millioner euro inn i klubbkassa, ettersom Coutinho står med 75 kamper for den spanske storklubben.

Saken fortsetter under videoen

I tillegg har Liverpool mottatt fem millioner euro for hver gang Barcelona har nådd kvartfinalen i Champions League etter overgangen. Det har de også gjort de to siste sesongene.

Den siste utbetalingen vil komme dersom den 28 år gamle angrepsspilleren oppnår 90 kamper for katalanerne. Dermed vil ikke en eventuell Bayern-seier i kveldens Champions League-finale være av betydning, slik det ble skrevet tidligere.

Det var Mirror som først skrev om klausulen i overgangen:

Hvis dette skjer mottar Liverpool et stort pengebeløp fra Barcelona

Liverpool Echo skriver at Liverpool så langt har mottatt om lag 138 millioner pund fra Barcelona. Dette er derfor den største overgangen noen engelsk klubb har vært involvert i.