Liverpool-keeperen fikk dødstrusler etter Champions League-finalen i 2018

Foto: Anton Zaitsev / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

16. april 2020

Champions LeagueLiverpool

Loris Karius spilte en marerittkamp mot Real Madrid i Champions League-finalen i 2018. Nå snakker han ut om hetsing og dødstrusler.

Liverpool har de siste årene utviklet seg til å bli en av de beste klubbene i verden under Jürgen Klopps ledelse. I forrige sesong vant de Champions League-finalen og denne sesongen er de på god vei til å løfte ligatittelen for første gang på 30 år, hvis sesongen blir fullført.

Saken fortsetter under videoen

På veien mot suksess har Liverpool-fansen funnet seg i noen nedturer også. En av de største nedturene var 3-1 tapet mot Real Madrid i Champions League-finalen for to år siden.

– Gjelder å ignorere dem

Loris Karius ble utpekt som den store syndebukken etter finalen, og i et intervju med storavisen Bild, åpner han opp om stormen av hat som fulgte ham i tiden etter.

Karius gjorde to store tabber som førte til mål i mot ved begge anledninger. Det fikk keeperen høre i tiden etterpå.

– Vi spillere får ekstremt fiendtlige meldinger på nett. Hvis du leser hver melding, ville du ikke kunne sove på flere dager. Det er sinnsykt hva folk skriver under anonymt dekke. De fornærmer andre, diskriminerer dem og blir rasistiske. Det gjelder å ignorere dem, sier Karius.

Keeperen fikk blant annet dødstrusler.

Jada, supporterne har rett til å kritisere, men når det går over til personlige angrep og rene dødstrusler, er det over grensen, sier Karius.

Ondskap og fornærmelse

Keeperen fikk en smell i hodet etter et sammenstøt med Sergio Ramos underveis i finalen. Karius har i ettertid sagt at hodeskaden delvis hadde skylden i at han begikk tabbene.

– Da resultatet av hodeskaden kom, var det mye ondskap og fornærmelse, ofte godt under beltetstedet. Jeg har aldri brukt det som en unnskyldning. Men når folk gjør narr av noen som har skadet hodet, har jeg ingen forståelse, sier keeperen.

Vil ikke spekulere

Karius har vært på utlån til Besiktas siden 2018 og leieavtalen går etter planen ut til sommeren. Han vil ikke si for mye om fremtiden.

– Jeg vil ikke blande meg inn i spekulasjoner, men faktum er at jeg er under kontrakt med Liverpool til 2022, sier han til Bild.

Liverpool røk ut av Champions League mot Atletico Madrid like før turneringen ble utsatt som følge av koronaviruset. Flere lag rakk heller ikke å spille kamp nummer to i åttendedelsfinalene.