I 2018 rykket han ned med Stoke. Onsdag sendte spissen PSG til semifinale

Eric Maxim Choupo-Moting

Alt snudde for PSG da den tidligere Stoke-spilleren Eric Maxim Choupo-Moting entret banen elleve minutter før slutt.

Lenge så det ut til at Atalanta skulle ta en overraskende seier mot PSG i onsdagens kvartfinale i Champions League. Italienerne ledet 1-0 etter scoring av Mario Pasalic.

Så entret tidligere Stoke-spiller Eric Maxim Choupo-Moting banen. I 2018 rykket han ned fra Premier League med Stoke. Angrepsspilleren scoret fem mål og noterte seg for fem målgivende pasninger i Premier League. Han endte opp med 30 seriekamper i 2017/2018-sesongen.

Choupo-Moting ble byttet inn etter 79 minutter mot Atalanta. I det 90. spilleminuttet kom utligningen. 31-åringen hadde en avgjørende involvering da han la inn til Neymar i forkant av scoringen. Men det var tre minutter senere han virkelig fikk vist seg frem.

Kylian Mbappe ble spilt gjennom av Neymar på venstresiden. Førstnevnte la inn foran mål, der Choupo-Moting dukket opp. Innbytteren bredsidet ballen inn i mål og sendte med det PSG til deres første semifinale siden 1994/1995-sesongen.

– Da jeg ble byttet inn tenkte jeg: Vi kan ikke tape, vi kan ikke dra hjem på denne måten. Jeg hadde troen på meg selv og laget, sa han etter onsdagens kvartfinale.

I semifinalen møter PSG enten Atletico eller Leipzig.

Mange ble nok overrasket da PSG-trener Thomas Tuchel hentet Choupo-Moting. Men de to har en fortid sammen.

Da Tuchel var trener i Mainz i perioden 2011-2014 var angrepsspilleren en av hans viktigste brikker.