City til sin første finale: – Nå gir de siste fem årene mening

Kevin de Bruyne
Foto: Brad Tutterow/Wikipedia

Isak Brønseth

5. mai 2021

Champions LeagueChelseaManchester City

Manchester City skal spille sin første finale i Champions League noensinne. Manager Pep Guardiola var svært fornøyd etter seieren mot PSG.

City slo Paris Saint-Germain 2-0 på Etihad Stadium tirsdag etter to scoringer fra Riyad Mahrez. Stillingen ble hele 4-1 sammenlagt, siden de lyseblå også vant 2-1 på Parc des Princes i forrige uke.

Saken fortsetter under videoen

Dermed skal de spille finale i Istanbul den 29. mai. Forrige gang laget var i en finale i en europeisk turnering, var da de gikk helt til topps i Cupvinnercupen i 1970. Med spillere som Tony Book, Tommy Booth, Colin Bell og Francis Lee på laget slo de polske Górnik Zabrze 2-1 i finalen den gang.

Under ledelse av Pep Guardiola har Manchester City hatt stor suksess i sitt hjemland. De internasjonale trofeene har derimot latt vente på seg.

– Folk tror det er enkelt å komme til en finale i Champions League. Nå gir jobben som vi har lagt ned de siste fem årene mening for meg. Spillerne har vært stabile dag etter dag. På vår første scoring i dag gikk ballen mellom beina på keeper, og Marquinhos traff tverrliggeren for PSG i første omgang. Man kan ryke ut på små detaljer, sa Guardiola til BBC etter gårsdagens kamp.

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Pep Guardiola var svært fornøyd med lagets innsats mot PSG. Foto: Reuters/Darren Staples

– Ikke bare penger

City har røket ut i kvartfinalen av turneringen de siste tre årene mot henholdsvis Olympique Lyonnais, Tottenham og Liverpool. I spanjolens første sesong som lagets manager for laget ble de slått ut av Monaco i åttendelsfinalen.

– Jeg vil takke eieren av klubben, styreformannen og støtteapparatet. Denne klubben handler om all jobben som legges ned bak sceneteppet, ikke bare pengene. Hvis man tror det, tar man feil, fastslo Guardiola.

Motstanderen deres i finalen blir klar i kveld, når Chelsea og Real Madrid møtes på Stamford Bridge. Dermed kan to engelske lag møtes i finalen i Champions League.

Les også:

Premier League-legenden fikk sparken etter rasistisk melding på WhatsApp

Nordmannen er ferdig i den engelske klubben etter ni år