Nå har han bestemt seg for neste steg i karrieren

Alexander Sørloth, Crystal Palace, England
Foto: REUTERS / IAN WALTON

Alexander Sørloth har bestemt seg for neste steg i karrieren. Det blir tyske RB Leipzig.

Det melder flere medier, deriblant VG, onsdag kveld. Dermed blir det ikke retur til London og England, selv om Tottenham har meldt sin interesse den siste tiden.

Saken fortsetter under videoen

Trønderen skal være på vei til den tyske byen i øst for å sluttføre forhandlingene om kontrakt. Nordmannen blir erstatteren på topp for Timo Werner, som i sommer signerte for Chelsea.

Onsdag morgen publiserte RB Leipzig en melding på Twitter, der de skrev «King of the North» og fulgte opp tweeten med et bilde av deres svenske spiller Emil Forsberg. Stuntet var nok ment som et lite frampek til at Sørloth blir deres nye spiss, i og med at «King of the North» var nettopp Sørloths kallenavn i Tyrkia.

– Hjertet hans er ikke her

Trabzonspor-trener Eddie Newton sa på en pressekonferanse onsdag formiddag at de jobber med å finne en erstatter for den norske 24-åringen.

– Vi har gjort alt vi kan for at Sørloth skal være her en sesong til. Han har bestemt seg og han ønsker å gå en annen vei. Når du har en spiller som har bestemt seg, så er det ikke verdt å beholde ham. Hjertet hans er ikke her. For meg må spillerens hjerte være her. Han må selv ønske å være her. Hvis ikke må vi la ham gå og finne en erstatter, sa Newton.

RB Leipzig må trolig ut med en sum rundt 30 millioner euro. Det vil isåfall bli deres dyreste overgang noensinne.