Aston Villa-stjernen brøt koronareglene for andre gang: Slipper straff

Morten Haugdahl Lie

12. desember 2020

Aston Villa

Aston Villa-spillerne Jack Grealish og Ross Barkley brøt koronavirusrestriksjonene. De vil imidlertid ikke bli straffet av klubben.

De to spiste middag sammen på en restaurant i London for å feire Barkleys 27-årsdag forrige helg. Dette gjorde de til tross for at byens nivå 2-begrensninger i utgangspunktet forhindrer folk fra forskjellige husholdninger i å møtes innendørs, skriver The Independent.

Saken fortsetter under videoen

Villa-manager Dean Smith har bekreftet at ingen av spillerne vil få disiplinærstraff med tanke på scenarioet som gjør at de kan spise sammen på klubbens Bodymoor Heath-treningsfelt, men ikke utenfor der det er nivå 2-begrensninger.

– Jeg har minnet Jack og Ross om deres ansvar, men jeg har også gjentatt det for hele spillergruppen. De har et ansvar som representanter for Aston Villa Football Club, sier Villa-sjefen til Sky Sports.

FORVIRRET: Villa-sjefen mener det blir rart å straffe Grealish og Barkley etter hendelsen. Foto: Skjermdump

– Dette er utfordrende tider for oss alle. Jeg kan ikke late som jeg likte å forklare de nyeste Covid-19 reglene. At det å reise fra nivå 2 til nivå 2 ikke er noe problem, mens spillerne, som spiser sammen daglig på treningsfeltet, ikke kan spise sammen noen andre plasser, sier en forvirret Smith.

Ikke første gang

Dette er andre gang  Jack Grealish har gjort seg skyldig i å bryte koronavirusrestriksjoner.

I mars ga Grealish ut en offentlig unnskyldning og ble idømt en bot på to ukers lønn etter å ha deltatt på en fest i Solihull. Dette skjedde bare timer etter å ha postet en melding der han oppfordret fansen til å holde seg hjemme.

I forrige måned erkjente Grealish seg skyldig i to anklager for uforsiktig kjøring. Et av lovbruddene var i forbindelse med en kollisjon i Dickens Heath 29. mars som kom seks dager etter at England var i lockdown.

KONTROVERSIELL: Grealish har ofte havnet i søkelyset etter kontroversielle hendelser. Ben Sutherland / Wikipedia

Mens Villa vil være uten en skadet Barkley mot Wolves lørdag, vil Grealish være tilgjengelig etter å ha testet negativt for koronaviruset mandag.