Premier League-legenden fikk sparken i Frankrike

Morten Haugdahl Lie

4. desember 2020

ArsenalLigue 1OGC Nice

Patrick Vieira har fått sparken som Nice-manager etter to og et halvt år. Fem strake tap i alle konkurransen var dråpen for franskmannen.

44-åringen hadde egentlig kontrakt fram til sommeren, men etter svake resultater denne sesongen økte kritikken fra Nice-fansen. Han ble blant annet beskyldt for å ikke ha noen klar spillestil.

Saken fortsetter under videoen

Sist søndag tapte Nice 1-3 hjemme mot Dijon, det var dessuten bortelagets første seier for sesongen. Før Europa League-kampen mot Bayer Leverkusen torsdag, protesterte Nice-supporterne utenfor stadionen. Budskapet var at Vieira måtte gå.

PROTESTER: Patrick Vieira fikk Nice-fansen mot seg på slutten av Nice-oppholdet. Foto: Wikipedia

Nice tapte 2-3 og senere på kvelden kom beskjeden om at franskmannen var ferdig i klubben.

Den tidligere VM-vinneren erstattet Lucien Favre i 2018 og førte Nice til syvendeplass i 2018-19. Sesongen etter endte klubben på femteplass da de kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League.

– Patrick Vieira, som kom til klubben sommeren 2018, er ikke lenger hovedtrener i OGC Nice med umiddelbar virkning. I et møte etter gårsdagens kamp informerte styret Patrick Vieira om deres beslutning om å avslutte samarbeidet, skriver klubben i en pressemelding.

Patrick Vieira var linket til den ledige manager-jobben i Arsenal før Mikel Arteta ble ansatt i 2019.