Oppsiktsvekkende keeper-bytte for Liverpool i kveldens Champions League-oppgjør

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Jørgen Haug

1. desember 2020

AjaxChampions LeagueLiverpool

Da lagoppstillingene til kveldens CL-oppgjør mellom Liverpool og Ajax ble offentliggjort, var det mange som ble overrasket over at Caoimhin Kelleher hadde fått en plass mellom stengene for hjemmelaget.

Manager Jürgen Klopp bekreftet til BT Sports i et intervju før kampen at Alisson Becker ikke var med i kveldens tropp. Han la til at grunnen er at den brasilianske målvakten har pådratt seg en hamstringskade.

Saken fortsetter under videoen

– Han sa til oss etter forrige kamp at han fikk en føling etter 60-70 minutter. Vi gjennomførte en skanning, og det er en liten skade, men nok til å sette ham ute av spill i dag og sannsynligvis en uke til, sa Klopp.

Det betyr at Alisson Becker også trolig mister søndagens Premier League-kamp mot Wolverhampton.

– Vi vet ikke nøyaktig. Vi må se det an, men jeg har aldri hørt om en hamstring-skade som varer i bare fire eller fem dager, så jeg tror det vil ta 10 til 14 dager, la den tyske manageren til.

Debutant i mål

Med Alisson Becker ute stod valget mellom Adrian og Caoimhin Kelleher mellom stengene. Valget falt på sistnevnte etter at Adrian har hatt flere uheldige opptredener i Liverpool-målet i høst. Dermed ble det debutanten Kelleher som fikk sjansen.

– Han (Kelleher, journ. anm) blir bare bedre og bedre. Han er en fotballspillende målvakt og en god skuddstopper, som åpenbart er det viktigste. Min jobb er å ta avgjørelser, og det gjorde jeg, avsluttet Klopp.