Stort mesterskap utsettes

Mohamed Salah, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Confederation of African Football (CAF) bekrefter tirsdag at Afrikamesterskapet utsettes til januar 2022.

Mesterskapet skulle opprinnelig avholdes i Kamerun i januar neste år, men blir istedet flyttet til samme tid året etter på grunn av den pågående pandemien. Beslutningen ble tatt på et CAF-møte tirsdag.

Saken fortsetter under videoen

Det er godt nytt for flere Premier League klubber – spesielt Liverpool. Sadio Manè (Senegal), Mohamed Salah (Egypt), Naby Keita (Guinea) og Joel Matip (Kamerun, har egentlig gitt seg på landslaget) er alle sentrale Liverpool-spillere som ville vært høyaktuelle for å delta i Afrikamesterskapet samtidig som Premier League spilles.

Det betyr at Liverpool ikke lenger er like avhengig av å kjøpe spillere i sommer.

Arsenal slipper også å greie seg uten Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) og Nicolas Pepè (Elfenbenskysten), mens Manchester City slipper å miste Riyad Mahrez (Tunisia) over flere kamper.

Væravhengig

Sommeren 2019 ble Afrikamesterskapet i Egypt for første gang avhold på sommeren. Det betydde at spillerne fra de store ligaene ikke gikk glipp av klubbkamper i løpet av turneringen. Når det gjelder det kommende mesterskapet i Kamerun, ble det besluttet at det skulle avholdes i januar på grunn av varmen.