De scorer mer enn noe annet topplag i Europa

Isak Brønseth

2. desember 2021

LiverpoolPremier LeagueStatistikk

Liverpool fortsatte den gode formen og knuste byrival Everton onsdag kveld. For andre kamp på rad scoret de rødkledde fire mål.

Nå har Klopps mannskap funnet nettmaskene 43 ganger etter bare 14 serierunder i Premier League. Det er ikke bare klart mest i ligaen, men også mer enn noen andre lag i Europas fem beste ligaer.

Det tyske storlaget Bayern München står med 42 scoringer etter 13 serierunder i Bundesliga. Chelsea, som leder Premier League for øyeblikket, har scoret ti færre mål enn Liverpool.

I tillegg har 25 av Liverpools scoringer så langt kommet på bortebane.

Kjørte over Everton

Onsdag trengte de ikke reise langt for å spille bortekamp mot byrival Everton. Etter bare ti minutter sørget kaptein Jordan Henderson for at Liverpool tok ledelsen. Deretter fulgte Mohamed Salah opp med en scoring, før Demarai Gray reduserte like før pause.

Etter hvilen var Salah igjen frampå og noterte seg for sin andre nettkjenning. Egypteren har nå vært direkte involvert i 21 mål i Premier League denne sesongen, med 13 mål og åtte målgivende pasninger.

Etter 79 minutter av kampen satte også Diogo Jota ballen i mål, og sluttresultatet ble 4-1 til Liverpool. Forrige helg vant de 4-0 mot Southampton, og de har nå vunnet sine fire siste kamper dersom man teller med alle turneringer.

– Dette var vår beste prestasjon på Goodison Park. Jeg likte virkelig det jeg så i kveld, sa Jürgen Klopp til BBC etter kampen mot Everton.

Kommende lørdag møter de Wolverhampton på bortebane. Neste uke reiser Liverpool til Italia for å møte AC Milan i siste kamp i gruppespillet i Champions League.