Nordmann klar for Manchester United

Foto: @el_loko74 / Wikipedia

Maria Thorisdottir har signert for Manchester United fra Chelsea. Hun har skrevet under på en kontrakt som varer i to og et halvt år.

Dette ble bekreftet på Uniteds hjemmeside fredag. Den 27 år gamle forsvarsspilleren kommer fra Chelsea, der hun blant annet ble ligamester to ganger i 2018 og 2020.

Saken fortsetter under videoen

Thorisdottir har signert på en kontrakt som strekker seg frem til slutten av 2022/23-sesongen. Hun har tidligere også spilt for Klepp i den norske Toppserien, og står med 46 kamper for det norske landslaget.

Gleder seg til å jobbe med sin nye manager

United befinner seg på andreplass i Women’s Super League, bak nettopp Chelsea. Begge lag har 26 poeng, men United har spilt én kamp mer. De to lagene møttes så sent som på søndag, i et oppgjør som endte med 2-1-seier for Chelsea.

– Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Da jeg vokste opp var alltid denne klubben stor i Norge, så for meg er det svært spennende å være en del av den nå, sa Thorisdottir.

Forsvarsspilleren gleder seg spesielt til å jobbe med sin nye manager, Casey Stoney.

– Jeg er imponert over hvordan dette laget har utviklet seg på veldig kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey. Så jeg kan ikke vente med å komme i gang sammen med henne og resten av støtteapparatet her. Jeg ser også frem til å bli kjent med lagkameratene mine. Denne spillergruppa er ung og ambisiøs, og det er flott å bli en del av det. Fremtiden ser bra ut for dette laget, fortalte Thorisdottir.

Nå skal hun altså kjempe om ligatittelen mot sine tidligere norske lagvenninner i Chelsea, Maren Mjelde og Guro Reiten.

Henger du med på de seneste overgangsryktene? Britiskfotball holder deg oppdatert:

Disse Premier League-klubbene jakter nordmannens signatur

På vei bort fra Fulham

Anerkjent journalist: – Ødegaard er fristet av Arsenal