United-stjernen bommet på straffe, scoret to mål og ble historisk

Cristiano Ronaldo. Foto: Mahdi Zare/Fars News Agency

Det er ikke lenge siden nyheten om at Cristiano Ronaldo vender tilbake til Manchester kom. Onsdag storspilte han for Portugal mot Irland.

Portugals oppgjør mot Irland på Estádio Do Algarve skulle i utgangspunktet bli en enkel hjemmeseier. Men de rødkledde fikk det vanskeligere enn forventet.

Saken fortsetter under videoen

Bare ni minutter ut i første omgang fikk Portugal tildelt straffespark. Bruno Fernandes ble felt inne i Irlands sekstenmeter, og Ronaldo gikk fram til krittmerket. Før han fikk tatt straffen ble 36-åringen irritert på Irlands Dara O’Shea, og lappet til han med sin høyre hånd. På merkelig vis unngikk han gult kort.

Men straffesparket ble likevel reddet av irenes målvakt, og like før pause satte John Egan inn ledermålet for gjestene.

Det så lenge mørkt ut for Fernando Santos sitt mannskap, men etter 89 minutter var Ronaldo på plass inne i feltet med et hodestøt. Ballen gikk endelig i mål bak Gavin Bazunu. Og seks minutter på overtid var den ferske United-signeringen frampå igjen. Med nok en heading sørget han for 2-1-seier for Portugal.

Dermed topper de sin gruppe i VM-kvalifiseringen med ti poeng etter fire kamper. Serbia er nummer to med syv poeng, men har bare spilt tre kamper.

Historisk

Allerede da Ronaldo scoret sitt første mål for kvelden ble han historisk. Dette var hans 110. landslagsmål, og ingen herrespiller har noen gang scoret flere mål med flagget på brystet. Han passerte da iranske Ali Daei, som scoret 109 landslagsmål i løpet av sin karriere.

De tre neste på listen er Mokhtar Dahari fra Malaysia med 89, Ferenc Puskás fra Ungarn med 84 og Godfrey Chitalu fra Zambia med 79 mål.

Etterpå scoret altså Ronaldo sitt 111. mål for Portugal.

Lørdag reiser de for å spille treningskamp mot Qatar, før Aserbajdsjan venter i neste runde i VM-kvalifiseringen tirsdag neste uke.

Cristiano Ronaldo er forventet å få sin debut etter returen til Manchester United lørdag 11. september mot Newcastle United. Dette er den fjerde runden i Premier League.

Les også:

Bielsa signerte kantspiller fra Manchester United