Utvisninger og rasisme da de skotske mesterne røk ut av Europaligaen: – Det er opp til UEFA nå

Foto: Jason Cairnduff / Action Images via Reuters

Morten Haugdahl Lie

19. mars 2021

Europa LeagueRangersScottish Premiership

Rangers tapte sin andre kamp for sesongen hjemme mot Slavia Praha torsdag. Etter kampen krevde Steven Gerrard at UEFA skal komme på banen.

Steven Gerrrads Rangers hadde en lite fordel før det andre oppgjøret mot Slavia Praha i Europaligaen da Skottene klarte 1-1 i Tsjekkia i det første oppgjøret og dermed hadde et bortemål med seg.

Saken fortsetter under videoen

Men etter 17 minutter headet Slavias Peter Olayinka bortelaget i føringen.

Verre ble det da Rangers-spissen Kemar Roofe plantet knottene i ansiktet på keeper Ondrej Kolar bare minutter etter å ha blitt byttet inn. Roofe ble korrekt sendt i dusjen.

17 minutter før slutt fikk også Rangers-spilleren Leon Balogun marsjordre etter å fått sitt andre gule kort. Slavia Praha ble tildelt et frispark som Nicolae Stanciu omsatte til scoring.

Dermed ble det tøft for Rangers som tapte bare sin andre kamp for sesongen og røk ut av Europaligaen 1-3 sammenlagt.

To Rangers-spillere utsatt for rasisme

Mot slutten av kampen fikk Rangers Joe Aribo for en sen takling. Like etterpå var Connor Goldson i overkant tøff i en takling, noe som førte til store konfrontasjoner mellom begge lags spillere.

Under tumultene kunne man se at Rangers-spiller Glen Kamara var rasende over det som skal ha vært en rasistisk kommentar fra Slavia-spiller Ondrej Kudela.

HEVDER HAN BLE UTSATT FOR RASISME: Glen Kamara var rasende etter en kommentar fra Slavia Praha-spilleren. Foto: Wikipedia

Etter kampen sa Gerrard at han håper at UEFA vil etterforske hendelsen.

– Du bygger relasjoner i fotball, og jeg har bygget et veldig sterkt forhold til Glen Kamara. Jeg tror ham på det han hevder, og andre mennesker hørte det ble sagt.

– Det er opp til UEFA nå, og jeg håper det ikke skyves under teppet. Slavia-spilleren har forårsaket dette, og han har fått det til å eskalere. Noe må skje raskt, sa Gerrard.

Kemar Roofe har også blitt utsatt for rasisme på Instagram etter kampen.

Spissen fikk rasistiske kommentarer på et innlegg som Roofe publiserte i kjølvannet av hans røde kort i tapet mot Slavia Praha. Senere la han ut et bilde av kommentarene.