Rangers bekrefter: Han er Steven Gerrards etterfølger

Giovanni van Bronckhorst. Foto: Wouter Engler

Isak Brønseth

18. november 2021

RangersScottish Premiership

Giovanni van Bronckhorst er utpekt som ny manager for den skotske storklubben Rangers.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Saken fortsetter under videoen

Forrige uke ble det klart at Steven Gerrard ville forlate jobben som manager i klubben for å ta over Aston Villa. Deretter gikk flere rykter om mulige etterfølgere, men nå har de altså landet på den nederlandske 46-åringen.

Van Bronckhorst spilte selv for Rangers fra 1998 til 2001. Han vant blant annet to ligagull med klubben i denne perioden. Han har også spilt for klubber som Arsenal og Barcelona, og fikk hele 106 landskamper for Nederland. Som Arsenal-spiller vant han Premier League i 2002.

Etter spillerkarrieren har han vært manager for Feyenoord, der han vant den nederlandske ligaen i 2017. I fjor var han manager for den kinesiske klubben Guangzhou City i en kort periode.

Hans første kamp som Rangers-sjef kommer allerede søndag, når de møter Hibernian i semifinalen i Ligacupen. Torsdag neste uke kommer Sparta Praha på besøk til Ibrox Stadium for å spille Europa League.

Deres første ligakamp med Van Bronckhorst i sjefsstolen er ikke før om ti dager. Da møter de Livingston på bortebane. Rangers leder Scottish Premiership med 30 poeng etter de første 13 serierundene. Byrival Celtic er nummer to på tabellen, med 26 poeng.

Les også:

Varetektsfengslet siden august: Nå er PL-stjernen siktet for to nye voldtekter

Nytt slag i trynet for Championship-klubben: Nærmer seg League One