Manageren tok laget til cupfinale. Så fikk han sparken

Jack Ross som spiller for St Mirren. Foto: Alasdair Middleton/Wikipedia

Isak Brønseth

9. desember 2021

HibernianScottish Premiership

Onsdag fikk Jack Ross sparken som manager for Hibernian. Om bare en ukes tid skal klubben spille Ligacup-finale mot Celtic.

Dette ble klart onsdag kveld, da Hibernian offentliggjorde det selv på klubbens hjemmeside. Da hadde laget fra Edinburgh akkurat tapt 1-0 på bortebane mot Livingston. Hibernian er nummer syv på tabellen i Scottish Premiership, med 19 poeng etter 16 kamper.

Saken fortsetter under videoen

Men selv om det ikke har gått veien i ligaen denne sesongen, er Hibernian klare for finale i den skotske Ligacupen. Der møter de storlaget Celtic på Hampden Park søndag 19. desember.

Kom fra Sunderland

Jack Ross har vært manager for Hibernian siden oktober 2019, da han fikk sparken i den engelske klubben Sunderland. Forrige sesong endte hovedstadslaget på tredjeplass i ligaen, i tillegg til at de kom til finalen i den skotske cupen. Den tapte de mot St Johnstone.

I juli i år signerte Ross på en ny kontrakt med Hibernian, som i utgangspunktet skulle vare fram til 2024. I semifinalen av Ligacupen slo de ut regjerende ligamester Rangers.

– Kritikken som kommer nå må rettes mot meg, og ikke mot spillerne. Jeg har nesten 300 kamper som manager nå, og jeg har stort sett hatt en positiv trend. Samtidig er ferdighetene dine som manager alltid reflektert i resultatene, sa Ross til BBC etter gårsdagens tap.

Les også:

Sky Sports: Den tidligere Liverpool-stjernen kan returnere til Premier League

Tøff start på Premier League-tilværelsen: – Tillater meg selv å miste fokus