Klubblegenden gir seg etter 22 trofeer på 14 år: Klar for rival i Skottland

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

25. mars 2021

AberdeenCelticScottish Premiership

Klubb-kaptein Scott Brown takker av etter 14 år i Celtic til sommeren.

35-åringen, som er en av de mest dekorerte spillerne i skotsk fotballhistorie, har signert en toårs-kontrakt med Aberdeen som spillende trener.

Saken fortsetter under videoen

Brown har spilt over 600 kamper og vunnet 22 trofeer, inkludert 10 skotske Premiership-titler for klubben. Han har også spilt 55 kamper for Skottland.

EN AV DE STORE: Scott Brown for Skottland tilbake i 2011. Foto: Wikipedia

Den nye Aberdeen-manageren Stephen Glass sier han er begeistret for at en spiller av Browns kaliber har takket ja til overgangen.

– Muligheten til å ta med en spiller av Scotts kaliber, en leder som har flere europeiske kamper for Celtic, er et stort kupp for meg og for Aberdeen, sier Glass.

Glass forteller at Brown vil bli en viktig del av trenerteamet, men at han fortsatt har mye å gi ute på banen som spiller.

Det er hovedpersonen selv enig i.

– Det er ingen tvil om at jeg hadde mye å tenke på når jeg skulle bestemme meg for mitt neste steg. Spesielt etter å ha hatt 14 suksessrike år i Celtic. Muligheten til å bli med i Aberdeen, en klubb som går inn i en spennende ny periode med min tidligere lagkamerat Stephen ved roret, er imidlertid en jeg ikke klarte å gå glipp av, sier Brown i en pressemelding.

Les også:

Den tidligere Viking-treneren blir ny manager i England

Skulle signere for storklubb i Premier League. Snudde bilen og havnet i annen liga

Han var med på en av de største bragdene til landslaget. Men det kunne gått galt allerede etter få minutter