Klar oppfordring fra Steven Gerrard før morgendagens Old Firm: – Bli hjemme!

Foto: Jason Cairnduff / Action Images via Reuters

Jørgen Haug

1. januar 2021

CelticRangersScottish Premiership

På fredagens pressekonferanse forut for morgendagens Old Firm var Rangers-trener Gerrard tydelig på at fansen ikke må oppsøke Ibrox Stadium.

– Jeg håper at fansen holder seg borte fra stadion. Jeg skjønner at det er vanskelig, men vi må alle sammen vise respekt for situasjonen vi alle er i, og holde oss hjemme, sa Rangers-treneren til pressen fredag.

Saken fortsetter under videoen

Gerrards mannskap kommer til kampen med en vanvittig form og tretten strake ligatriumfer. Etter en tidvis turbulent høst, har også Celtic fått opp dampen den siste tiden. De grønne og hvite står med fire strake trepoengere i den skotske toppdivisjonen, men er likevel hele 16 poeng bak byrivalen før morgendagens møte. Det tilhører historien at Celtic har spilt hele tre kamper færre enn Rangers.

De fleste ekspertene er tydelig på at Rangers på mange måter avgjør tittelkampen med seier i morgen, mens Celtic kan sikre seg en livline med tre poeng. Dersom sistnevnte tar seieren i morgen og vinner alle sine tre hengekamper, vil differansen være på kun fire poeng.

Kampstart er 13:30 norsk tid. Kampen sendes på V Sport 1 (Viasat).

Vår skribent David Weatherston skrev en kommentar om Neil Lennon og Celtic tidligere i vinter. Les innlegget her.